Ett “lån utan UC” innebär att kreditprövningen kommer från ett annat kreditupplysningsföretag än Upplysningscentralen (UC). Att låna pengar utan att det sker en kreditprövning hos UC är oftast väldigt mycket dyrare än vad ett vanligt privatlån skulle vara och återbetalningstiderna är ofta kortare. Här går vi igenom nackdelarna med lån utan UC och vad de mer fördelaktiga alternativen är.

Vad innebär det att låna pengar utan UC?

Det är reglerat i lagen att alla långivare måste göra en tillfredsställande kreditprövning på den som vill låna pengar. Man slipper med andra ord aldrig att det görs en kreditprövning, men det finns olika företag som kan göra prövningen.

Kreditprövningen görs delvis som ett skydd för långivaren, men den görs främst för dig som låntagare för att du inte ska låna mer än vad du har råd med.

Upplysningscentralen (UC AB) är Sveriges största kreditupplysningsbolag och när du söker efter att låna pengar utan UC använder långivaren alltså inte UC vid sin kreditprövning, utan något annat upplysningsföretag som exempelvis Bisnode.

Varför skulle man vilja låna utan att det sker en upplysning hos UC?

Flera kreditupplysningar hos UC på kort tid kan påverka din kreditvärdighet negativt, just därför söker flera sig till alternativa lösningar. Problemet är att det kommer med ett pris. Det blir allt som oftast dyrare att ta ett lån utan UC och det kommer inte gynna dig i längden.

Vad är UC och vad används det till?

UC ägs huvudsakligen av storbankerna: Swedbank, Nordea, Handelsbanken, SEB, Danske Bank och Länsförsäkringar. UC används, förutom av storbankerna, även av hyresvärdar, mäklare och andra för att kontrollera sina kunders ekonomi.

LÅN UTAN UC | Snabblån & Smslån utan UC kreditupplysning 300.000 kr

 

För mer information: https://xn--lnutanuc-9za.se/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here