Marquee-musikfestivalerna Coachella och Stagecoach återvänder till Riverside County 2022, Palm Springs älskade Modernism Week pågår 17 till 27 februari och ökenlekplatsen lockar med en mängd nya platser.

Lat laddad bild
Bobby Berk MAX MONTGOMERY

 

“Jag dras verkligen till Palm Springs som en flykt från mitt vanliga, ofta hektiska, schema”, säger designexperten och Emmy-nominerade Queer Eye – värden Bobby Berk, som för närvarande jobbar hårt med att återställa och designa en semesterbostad, Casa Tierra , i området. “Det är en plats att helt varva ner, helt slappna av, idealiskt vid poolen och ta in det underbara ökenlandskapet.”

 

 

Berk, som har varit på väg till området för semester sedan han flyttade till Kalifornien 2015, tillägger “Palm Springs, och faktiskt hela Coachella Valley, fortsätter att växa och locka besökare från hela världen.”

Att se och göra

Intersect Palm Springs Art Fair

Festen börjar med konstmässan Intersect Palm Springs – tidigare känd som Art Palm Springs – som välkomnar en lista med 50 konst- och designgallerier, som pågår 10 till 13 februari. Listan över evenemang inkluderar ett samtal med Robert Longo och Jeffrey Deitch på natten till lördagen den 12 feb.

Lat laddad bild
The Mojave Project är en experimentell transmediadokumentär som leds av Kim Stringfellow som utforskar det fysiska, geologiska och kulturella landskapet i Mojaveöknen. Bild på ett tidigare boende på Zzyzx Mineral Springs Resort, Zzyzx, Kalifornien, 2017. SKÄR

Modernism Week

På Modernism Week , som firar allt som är modernt från mitten av århundradet, inkluderar höjdpunkter Saving Iconic Architectures “A Night for Preservation”, i Donald Wexler-designade hem som ägs av Leonardo DiCaprio som sällan öppnas för evenemang och en gång tillhörde Dinah Shore; och en rundtur i ett nyligen restaurerat hem designat av arkitekten William Cody för skådespelerskan Beverly Garland; en rundvandring i Mesa, den udda stadsdelen Barry Manilow kallar hem; och, naturligtvis, Palm Springs Modernism Week Show and Sale, med mer än 90 möbel-, dekor- och konsthandlare.

“Jag är ett stort fan av arkitekten Albert Frey, så jag hoppas att få ta en rundtur i Cree House”, säger Berk om en annan pärla som är öppen för rundturer. Maison Bleue Moderne av Michelle Boudreau Design står också högt på Berks lista.

Lat laddad bild
James Logan Abernathy Residence, designad av arkitekten William F. Cody 1962, är bland många hus från mitten av århundradet som är öppna för visningar under Modernism Week. MED TILLSTÅND AV JAKE HOLT

Palm Springs Downtown Park

Öppnade i höstas och designades av Rios , den nya två hektar stora Downtown Park ligger tvärs över gatan från Palm Springs Art Museum (vid korsningen mellan Belardo Road och Museum Way). Den har två gräsmattor, palmlundar och ett vattendrag inspirerat av vattenfallet Tahquitz Canyon. (I närheten och inte en del av parken finns områdets återställda Marilyn Monroe-staty, som har kritiserats som sexistisk och “hypersexualiserad”).

 

 

Lat laddad bild
Vattenfunktionen i den nya Palm Springs Downtown Park, designad av Rios. MILLICENT HARVEY/RIOS

ÄTA OCH IMBIBING

Boozehounds

Hundvänlig restaurang och bar Boozehounds (2080 N. Palm Canyon Drive) har en särskild hundmeny. “En fantastisk måltid, ett elegant utrymme och din lurviga vän vid din sida? Det blir inte mycket bättre än så, säger Berk, som tar med sig sin valp Bimini.

Skrädderi

Sandfish Sushi & Whisky-kocken Engin Onural hämtar inspiration från 1920-talet för sin senaste satsning, den nya speakeasy Tailor Shop (140 W. Via Lola).

Gigis

Gigi’s (333 E. Palm Canyon Drive) erbjuder allt från kilsallader och djävulsägg till Lobster Thermidor-pasta med sittplatser inomhus och utomhus och ett cocktailområde i eldstaden.

Lat laddad bild
Gigis restaurang i Palm Springs. JAY EVELYN STUDIOS

HANDLA

Queertique butik

“HBTQ+-kultur är en avgörande aspekt av Palm Springs, och Queertique [120 La Plaza] lyfter fram queerupplevelsen”, säger Berk. Säljer allt från konst till kläder till hemvaror från oberoende queer-artister, det är den perfekta one-stop-shopen för att stödja samhället.

spana

Jeff Holt och Peter West, duon bakom San Francisco’s Hewn, öppnar Scout i vår i Cathedral Citys Perez Road Art & Design District, och säljer skonsamt använda, högkvalitativa pjäser som hämtats från deras omfattande kontaktlista med insiderdesigner. Det är precis intill Hedge, en stöttepelare för vintageaccessoarer och möbler som ägs av Thomas Sharkey och Charles Pearson, Shirley MacLaines tidigare assistent.

Fig & Nash

För att komplettera den livliga verksamheten i deras dekorbutik i Palm Canyon Drive, har partnerna Mick Fox och Dino Raimondi öppnat en andra Fig & Nash -butik (73200 El Paseo) i Palm Desert.

VILA OCH AVSLAPPNING

Cheetah och Tiki hotell

Den kitschsinnade hotellägaren Tracy Turcos senaste fastigheter är det djurtrycksfyllda Cheetah Hotel med 12 rum (från 142 USD, 354 E. Stevens Road) och Tiki Hotel med 11 rum med polynesiskt tema (från 184 USD, 1333 N. Indian Canyon Drive ). ). Tiki inkluderar en butik som säljer klänningar, skor och smink i vintagestil.

Lat laddad bild
Tracy Turco’s Tiki Hotel i Palm Springs. T OCH T HOTELLAzure Sky -hotellet endast för vuxna med 14 rum (från $350, 1661 S. Calle Palo Fierro), som börjar ta emot bokningar den 1 maj, är den första fastigheten i Palm Springs-området från Acme Hospitality , känd för Santa Barbaras Helena Avenue Bakery och Loquita .

Lat laddad bild
Gästrum på Azure Sky i Palm Springs. ACME HOSPITALITY

Herman Bungalows

Öppnar den 1 mars, Hermann Bungalows med 24 rum (från 1 000 $, 1050 E. Palm Canyon) från designern Steve Hermann ser till öknen för sin dämpade och humöriga färgpalett. Gästerna är välkomna att njuta av bekvämligheterna på Hermann’s L’Horizon Hotel and Spa bredvid.

Lat laddad bild
Rendering av Hermann Bungalows i Palm Springs. LUKAS RUZBASAN

JW Marriott Desert Springs Spa

Det renoverade 38 000 kvadratmeter stora spaet på JW Marriott Desert Springs Resort (74-855 Country Club Drive) räknas som “det största spaet i Palm Desert”, och erbjuder en omfattande ny behandlingsmeny som inkluderar en Dermyoung Rapid Recovery Ansiktsbehandling ($199) utarbetad av hudbiologer från Harvard Medical School. Fastigheten har utsikt över 450 hektar med ökenträdgårdar, utsikt över bergen och sjöar.

Lat laddad bild
En smörgås med grönkål, pesto och vita bönor på spa-menyn på JW Marriott Desert Springs MED TILLSTÅND AV MARRIOTT DESERT SPRINGS

Jordens hus

Berk kommer snart att färdigställa sin semesterbostad i spansk stil med sju sovrum, Casa Tierra ( @casatierra på Instagram). “Jag visste att det passade perfekt”, säger han. “Min avsikt är att skapa en hyra som inte liknar något annat på marknaden.” Den kommer att vara klar i vår och kommer att innehålla två fristående casitas inbäddade i en sluttning på två och en halv hektar strax utanför Palm Desert. Han medger att hans “mest minnesvärda resor till öknen är de där jag inte ens lämnade platsen där vi bodde.”

När det gäller vart mer Berk gillar att gå – när han väl vågar sig ut – delar Queer Eye- stjärnan några favoriter:

Lokalt ägda Koffi (fyra platser) är hans “go-to för morgonkaffe.”

På La Serena Villas boutiquehotell (339 S. Belardo Rd.) rekommenderar han starkt “att ta en drink på restaurangens takterrass, Sugar High.”

Berk kallar Sunnylands Center & Gardens (37977 Bob Hope Dr., Rancho Mirage), den tidigare Annenberg-egendomen, “en lugn plats att tillbringa en eftermiddag med att beundra de vackra interiörerna och ökeninspirerade trädgårdarna.”

Han älskar att utforska Palm Canyon Drive. “Palm Canyon Drive har något för alla”, säger Berk och minns minnesvärda måltider på Workshop and Sandfish . “Jag hittar alltid chica skatter från mitten av århundradet hos Christopher Anthony .”

Berks val för en vandring, Andreas Canyon Trail At Indian Canyons, upplevs bäst tidigt på morgonen. “Det är en enkel stig på en mil för ett enkelt och pittoreskt sätt att börja dagen på”, säger han.

“Enbart byggnaden är värd ett besök”, säger Berk från Palm Springs Art Museum  (101 Museum Dr.). “Det är ett otroligt utrymme från mitten av århundradet med 28 gallerier, samt ett separat arkitektur- och designcenter.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here