Guillaume Esmiol har utsetts till co-executive director för Marché du Film, Cannes internationella , tillsammans med den mångårige regissören Jérôme Paillard.

Esmiol och Paillard kommer att arbeta sida vid sida för den kommande Marché 2022 innan Paillard avgår och Esmiol tar över fullt ut för 2023.

 

Esmiol började på Marché du Film 2020 som biträdande chef med ansvar för utveckling. Paillard meddelade att han vill gå i pension i slutet av 2022-marknaden i maj, efter den 75:e filmfestivalen i Cannes . Innan han började på Cannes-marknaden var Esmiol innovationsdirektör på Frankrikes TF1 Group och marknadschef för startupstudion Wefound. Hans erfarenhet av digitala medier borde vara goda nyheter för framtida innovation på Marché, som höll sin första virtuella filmmarknad någonsin 2020.

 

 

Cannes hoppas att Marché du Film 2022 kommer att bli den första verkligt post-pandemiska filmmarknaden efter två år av två år av enbart online och hybridevenemang.

I ett uttalande uttryckte Cannes styrelse, Pierre Lescure och Thierry Frémaux sin tacksamhet till Paillard för hans arbete under åren på Marché och tackade honom för hans “osvikliga engagemang, hans använda talang och hans ständiga kreativitet” för att etablera Cannes-marknaden som en av de bästa filmbranschens evenemang världen över. Det är en topplacering “som det är nödvändigt att behålla i framtiden”, tillade de.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here