Vad är ditt sinnestillstånd att gå in på en annan virtuell marknad?

Nåväl, lite besviken, men jag börjar vänja mig vid det. Förhoppningsvis är detta den sista virtuella marknaden. Håller tummarna.

 

Vad saknar du mest med de fysiska marknaderna?

Publikens reaktion på en fantastisk film — långa applåder och visslingar från baksidan. Eller, som köpare, saknar jag att få ett bra pitch från en säljare ansikte mot ansikte när de har en riktigt bra film att sälja. Det finns mycket energi och passion du hämtar från någons stolthet över att sälja en bra film.

Vad saknar du mest med Berlin?

 

 

Kontrasten mellan den varma skyttelbussen, den bitande kylan, de rostiga inomhusbiograferna och att sedan kliva tillbaka ut i snön igen. Jag saknar den unika blandningen av Berlinale-upplevelsen. Jag saknar att se mina försäljnings- och branschvänner från hela världen och chatta om vad som händer med oss, vad som händer på var och en av våra egna marknader och dela åsikter om filmbranschens stora trender. Jag saknar att njuta av ett glas rött vin eller en cigarett i kylan efter en visning och dela tankar om en bra film med proffs som har bra smak.

Vad har varit din bästa och sämsta erfarenhet av de virtuella marknaderna de senaste två åren?

Visar filmer på en liten skärm med dålig internetuppkoppling, även med en VPN. Inte mycket att säga om de “bästa”.

Vad har förändrats med hur du gör affärer?

Vi är mer försiktiga med beslutsfattande för förvärv. Vi väntar och ser bilderna innan vi fattar ett slutgiltigt beslut, vilket skiljer sig från vår tidigare förköpsmetod bland våra snabba kinesiska konkurrenter från det förflutna.

Några Zoom-etiketttips?

Var någonstans privat så att du kan ta av dig masken.

Vilket är ditt favoritögonblick bara i Berlin från tidigare fysiska festivaler/marknader?

Bara att gå genom Potsdamer Platz med branschvänner efter att ha sett premiären av en storfilms tävling på bioduken.

Vilken aspekt av Berlin, eller de fysiska marknaderna, som du brukade klaga på saknar du nu?

Att hela tiden behöva ta av och lägga på lager eftersom det är så varmt inne och så kallt ute. Nu saknar jag allt.

Om vi ​​antar att vi har en fysisk marknad nästa år, vad är det första du ska göra efter att du landat i Berlin för EFM 2023?

 

 

Jag kanske kommer lite tidigt och dricker en kaffe på en av de varma uteplatserna i Sonys centrum, andas in den kalla luften och tittar på folk som går förbi tills jag ser en vän som ska hälsa på med en stor kram.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here